VAKFIKEBİR KARADAĞ YAYLASI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Doğu Karadeniz’de havaların aniden soğuyacağı uyarısından sonra tam kapanma nedeniyle yaylalara çıkına yaylacılar dün geceden beri yağan yağmurun ardından sabah saatlerinde yağmur yerini kar yağışına bıraktı.
Geçen hafta Vakfıkebir ilçesi sahil kesiminde havaların kararmasından sonra aniden bastıran dolu yağışı ilçede şaşkınlık yaratırken bu gün sabah saatlerinde Karadağ Yaylasında kar yağışı şaşkınlığını yaşadılar.
1800 rakımlı ve ilçe merkezine 49 kilometre mesafede olan Karadağ Yaylasında tam kapanma nedeniyle yaylaya çıkan yaylacılar sabah uyandıklarında beyaz örtüyle karşılaşırken "Baharı beklerken kış geri döndü. Soğuk hava ve kar yağışı etkili oluyor" dediler.