banner87

Bu haber kez okundu.

Bahadır,Geleneği Bozmadı!

Vakfıkebir İlçesi Bahadırlı Mahallesi’nde ikamet eden ve bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan 62 yaşındaki Ahmet Bahadır, yılın her günü denize girme alışkanlığını bu yılda sürdürüyor. Denize girme alışkanlığını özellikle yağmurlu hava ve kar yağışlı olduğu günlerde de devam ettiren Bahadır; yaz/kış denize giriyorum. İlerleyen yaşıma rağmen vücudum hem dirençli ve hem de sağlıklı kalıyor. Pandemi dönemi dahil her zaman denize girdim. Girmediğim günlerde içimde bir boşluk oluyor, san ki hasta olacakmışım gibi geliyor dedi.
Eynesil Kalesi'nde denize girdiğinin nedenlerini de açıklayan Bahadır, kalenin dibindeki kayalıklar sayesinde deniz suyu daha soğuk oluyor. Vücudumda soğuk su şok etkisi yapıyor, daha dinç kalmamı sağlıyor. Kış aylarında ilk kez denize  gireceklerin vücut ısıları soğuğa karşı alışkın olmadığı için bundan kaçınması gerektiğini ve farklı sonuçlar doğurabileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
BahadırGeleneği Bozmadı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.