Bu haber kez okundu.

VAKFIKEBİR MYO DA MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vakfıkebir MYO yerleşkesinde gerçekleştirilen mezuniyet törene Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Kaymakam Adayı Muhammet Furkan Bektaş, Belediye Başkan vekili Havva Kurt, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer, MYO Müdürü Tolga Ergün, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Dal, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Sinan Uzun, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Vakfıkebir Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Tolga Ergün yaptığı konuşmasında; Adını Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbahar Hatun’dan alan, Karadeniz’in incisi Trabzon’un, güzide ilçesi Vakfıkebir ilçemize ve Yüksekokulumuzun 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 16. Dönem mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz.

Değerli konuklar, bugün burada çok özel ve kıymetli bir günü yaşamaktayız. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimizi Türkiye’nin her bölgesinde çalışabilecek birikime sahip, sağduyulu, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin ve yeni yaşamlarına uğurlamanın kıvancını, gururunu, mutluğunu ve aynı zamanda hüznünü bir arada yaşamaktayız. Yüksekokulumuz, kurulduğu günden bu yana nitelik ve nicelik bakımından ilçemizin ve ilimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayarak daima çalışmayı, üretmeyi, vazife edinmiştir. İhtiyaç hissettiğimiz her alanda her türlü desteklerini bizlerden esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’ya, İlçe Kaymakamlığımıza, İlçe Belediye Başkanlığımıza ve ilçe kurum amirlerine teşekkür ederim dedi.

''Yüksek okulumuzdaki program sayısı altıya yükseldi''

Törene katılan Konuklara seslenen Müdür Ergün, gelecekle ilgili olarak yüksekokulumuzun öncelikli hedefleri arasında, öğrenci sosyal alanlarının da yer aldığı, idari binanın yeniden yüksek okulumuzun ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yapılması, yeni bölümlerin açılması ve öğrenci sayımızın artırılması yer almaktadır.

Rektörlüğümüzün Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu bünyesinde “Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programı açılmasına ilişkin teklifi Yükseköğretim Kurulu tarafından incelenerek 2022 Nisan ayında uygun görüldü. Böylece yüksek okulumuzdaki program sayısı altıya yükselmiş oldu. Yeni programımız, başta yüksekokulumuz ve üniversitemiz olmak üzere; ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu durum Yüksekokulumuzun gelişip büyümesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu hedefimizi gerçekleştirmemizde katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim. Saygıdeğer öğrenci velilerimiz, bugün çeşitli özverilerle yetiştirdiğiniz ve şuan burada bulunan yaklaşık 250 öğrencimizi, donanımlı bireyler olarak çalışma hayatına uğurlamanın sevincini birlikte yaşıyoruz. Bu zorlu mücadelede sabrınızın somut göstergesi olan böylesi evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri içtenlikle kutluyorum. Değerli akademik ve idari personelimiz, sizler, bu gençleri özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, sorumluluk sahibi, çağdaş değerlere ve meslek ahlakına sahip bireyler olarak yetiştirdiniz. Katkılarınız ve destekleriniz için sizlere, öğrencilerimiz, velilerimiz ve şahsım adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

''Karşınıza çıkacak engellerden yılmayın''

Müdür Ergün, mezunlara seslendiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi, dürüst, çalışkan ve üretken her insan tüm insanlık için başlı başına bir değerdir. Bu nedenle kendini bilen, kendine inanan ve güvenen meslek sahibi gençler olarak sizin için, yakınlarınız için, ülkemiz için yapılabilecek çok şeyler olduğunu lütfen unutmayın. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin; gelecekten korkmayın; zorluklarla mücadele etme gücünü hiç kaybetmeyin. Çevrenizde sizin gibi olmayan insanlara karşı sakin, sabırlı, anlayışlı ve hoşgörülü olun. Doğru bildiklerinizi onlarla paylaşmaktan çekinmeyin. Karşınıza çıkacak engellerden lütfen yılmayın.

Sevgili mezunlarımız, sizleri üniversitemizden uğurlarken Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” Sözünden hareketle, yaşamınız boyunca milli ve manevi değerlerimize içtenlikle sahip çıkan, vatanına, milletine ve devletine gönülden bağlı örnek birer insan olmanız en önemli dua, temenni ve beklentimizdir. Unutmayınız ki “İnsanların en hayırlısı, insanlığa en faydalı olandır.” Bu duygu ve düşüncelerle, sizleri ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran değerli katılımcıları saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sözlerime son verirken, Mezuniyetinizi bir kez daha kutluyor, sağlıklı, başarılı ve bereketli ömürler diliyorum. Yolunuz ve bahtınız her zaman açık, hayatınız daima başarılarla dolu olsun. Allah yâr ve yardımcınız olsun.

Ayrıca, mezuniyet törenimize teşrif eden, ilçe kaymakamımız Sayın Dr. Hacı Arslan Uzan’a, Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Havva Kurt’a, Trabzon Üniversitesi Rektör Vekilimiz Sayın Prof. Dr. Atilla Çimer’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Altın’a, Şalpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Harun Kahveci’ye, İlçemizin siyasi parti temsilcilerine, kıymetli basın mensubu arkadaşlarımıza ve Vakfıkebir halkına şükranlarımı sunuyorum.

Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer yaptığı konuşmasında Üniversitemiz 2018 yılında KTÜ’den ayrıştırılmasıyla oluşturulan dört yıllık bir üniversite Vakfıkebir MYO bu binada eğitim ve öğretime hizmet vermeye çalışıyor. Okulumuz çeşitli alanlarda ülkemize verdiği mezunlarla hizmet etmeye çalışıyor diyerek üniversite hakkında bilgilendirme yaptı. Çimer mezun öğrencilere başarılar diledi.

Okul birincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ceren Bayrak mezun öğrenciler adına yaptığı konuşmasında; Başlangıçta yaşadığımız tedirginlik, değerli hocalarımızın ve siz değerli arkadaşlarımızın varlıklarıyla birlikte, bu geçen iki sene boyunca yerini sevgi ve saygı ilişkilerine bıraktı. Her ne kadar bu sürecin bir kısmı pandemi dolayısıyla çevrimiçi (uzaktan) eğitim şeklinde gerçekleşse de gerek üniversitemizin gerekse de hocalarımızın çabalarıyla eğitim-öğretim sürecimiz kesintiye uğramadan devam etmiştir.

''Hayat beraberinde birçok sürpriz getirmektedir''

Bunun yanı sıra, üniversite öğrenciliği deneyimini Türkiye’nin dört bir yanından gelen arkadaşlarımla Trabzon’un şirin ilçesi Vakfıkebir’de, bu güzel okulda, en yüksek duygularla yaşama olanağı bulduk. Bu süreci bizim için oldukça kolaylaştıran bize üniversiteli olma duygusunu hissettiren başta; okul müdürümüz, hocalarımız, idari personelin değerli üyeleri ile Vakfıkebir ve Trabzon halkına teşekkürü bir borç bilirim.

Şuna eminim ki 2022 Haziran ayı itibariyle mezun olacak Trabzon Üniversitesi, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak, üniversite öğrenciliği deneyimini oldukça başarılı, kaliteli ve keyifli bir şekilde yaşamış bulunmaktayız. Şüphesiz; üniversite, yaşamımızdaki son eğitim durağı olmayacaktır. Bizler bu kutlu öğrenme sürecini hayat boyu tecrübe edeceğiz.

Hayat beraberinde birçok sürpriz getirmektedir. Ancak üniversite öğrenciliği bundan sonraki hayatımızda ulaşmak istediğimiz hedeflere, gerekli olacak bilgiyi ve bu bilgiye ulaşma şeklimizi, onu analiz etme gücümüzü destekleyecektir.

''Vakfıkebir’den Türkiye’nin dört bir yanına geri dağılıyoruz''

Bu deneyim ve anılarla 2020 yılında uzaktan eğitim şekilde başladığımız ve ikinci sınıf öğrencisi olarak Vakfıkebir’den Türkiye’nin dört bir yanına geri dağılıyoruz. Mezun olmanın sevincinin yanı sıra, her ne kadar pandemi dolayısıyla doya doya yaşayamasak da kısa sürede çok sevdiğimiz bu güzel ilçeden ayrılmanın da hüznünü yaşamaktayız.

Şimdi nice anılar ve güzel duygular eşliğinde gururlu ve bir o kadar da hüzünlü bir şekilde okulumuza veda ediyor ve bayrağı yeni gelen arkadaşlarımıza teslim ediyoruz. Bugün yaşadığımız gurur ve heyecan tüm varlıklarını bizlere adayan anne ve babalarımızın, bize her zaman değerli olduğumuzu hissettiren, bu gönül yolculuğunda elimizden tutan, kıymetli aile üyelerinin verdikleri sabırlı emeklerinin bir neticesidir. Bu nedenle; bizlere verdiğiniz emeklerinizden dolayı her bir arkadaşım adına teşekkür ediyorum dedi.

Sözlerimi tamamlarken, başta Trabzon Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu olmak üzere, üniversitemizin kıymetli yöneticilerine, Yüksekokul Müdürümüz Sayın Doktor Öğretim Üyesi Tolga Ergün’e, iki yıllık süre boyunca bizden desteğini esirgemeyen, kendilerinin öğrencisi olmayı her zaman gurur duyacağım çok değerli hocalarıma, uzaktan eğitim sürecinde bizlere gerekli desteği sunan Trabzon Üniversitesi UZEM ekibine, yüksek okulumuzun idari personeline ve bu mutlu günümüzde sevincimize iştirak eden tüm değerli katılımcılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum dedi.

Okul birincisi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Ceren Bayrak yaş kütüğüne plaket çakıldı. Mezuniyet Andı topluca okundu, öğrencilere mezuniyet belgeleri ve dereceye giren plaketleri verildi. Folklor gösterisinin ardından mezun olan öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini fırlatmasıyla sona erdi. Mahalli sanatçıların katıldığı tören eğlence programıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.