“VAKFIKEBİR’DE SİYASET TÜCCARLARI VAR”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Yıldıray Topal, 2019 yılı belediye seçimlerinde iddialı olduklarını dile getirip, saha çalışmalarına başladıklarını söyledi. Topal, parti içerisindeki çalışmaların yanı sıra, Vakfıkebir’deki siyaset yapısına, ilçemizin durumuna da değindi.
“İddialıyız. Arada ki farka bakmayacağız, o dönem ki siyasi konjonktür ile şimdi ki konjonktür bir değil. Biz sahada çalışmalarımızı yapıyoruz, vatandaşımızın memnuniyetini ve memnuniyetsizliğini ölçüyoruz. Yerelde, çok büyük bir memnuniyetsizlik olduğunun farkındayız, bunu kendi lehimize nasıl çeviririz onun gayreti içerisindeyiz. Burada Milliyetçi Hareket Partisi’nin, 3 Hilalli bayrağını, belediyenin gönderine çekeriz.”
“VAKFIKEBİR’DE SİYASET TÜCCARLARI VAR”
AK Parti ve MHP arasında kurulan Milli İttifak’ın, yerellere fazla yansımadığından yakınan Topal, şu ifadelere yer verdi, “Maalesef, o üst tepedeki samimiyetin, yerellere fazla yansımadığının farkındayız. Bizim böyle sorunlarımız olmaz ama, tepede bir güzellik varsa, bunların tabanda da karşılık bulması lazım. İlerleyen zamanda bulur bulmaz, onu bilemeyiz. MHP’ye oy veren insanların, iş aş diye bir sorunu yok. Bizim sorunumuz, vatan, devletin bekası, milletin huzur ve refahıdır. Bu bilinçle oy verdik şimdiye kadar, şimdiden sonra da böyle devam edeceğiz. Biz tabanımızı, Sayın Cumhurbaşkanımıza oy verme noktasında ikna edebilmemiz için, yereldeki samimiyeti sezmemiz lazım. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli ne derse onun dışına çıkmayız. İnşallah daha iyi şeyler, güzel şeylerle karşılaşacağız. Vakfıkebir’de siyaset tüccarları var, bunlar her daim düdüklerini öttürüyorlar, ama maalesef o gariban vatandaşımız çoluğunu çocuğunu işe koyamıyor. Biz bu durumda mazlumun yanında olacağız gerçek manada ihtiyaçlı insanların işe girmesi noktasında elimiz taşın altına koyacağız. Ekonomik durumu iyi olanları işe koymak yerine, daha fakru zaruret içerisinde ki bireyleri seçebiliriz. Garibanın hakkını yeme, 70 yaşındaki Ayşe teyzenin çocuğunu işsiz bırakma.”
“YILMAYACAĞIZ, YIKILMAYACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin teşkilatları, tabandan zirveye kadar genel başkanının emrindedir diyerek sözlerine başlayan Topal, şu ifadelere yer verdi, “MHP Teşkilatları, tabandan zirveye kadar genel başkanının emrindedir. Teşkilatçılık anlayışımız üst düzeydedir. Bizim genel başkanımız son 1.5 senede, bu ülkede de söyledi de olmadı? Şuanda genel başkanımıza bir tavrı olan ülkücü abilerimiz, arkadaşlarımız bunları bir etüt etsinler. Biz hangi AK Parti’ye destek veriyoruz? Hangi Tayyip Erdoğan’a destek veriyoruz? Bir Tayyip Erdoğan var, PKK ile çözüm süreci diye barış ve kardeşlik süreci başlatmış, FETÖ ile yol arkadaşlığı yapmış Erdoğan, biz bu Tayyip Erdoğan’ı hep eleştirdik. Bizim genel başkanımız da hep eleştirdi. Ama bir de 15 Temmuz süreci, ve bu süreçten itibaren 7-8 aylık bir süreç var. Bu süreçte de hep yanında oldu. Niçin? Devletin bekası, milletin huzur ve refahı noktasında, Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz sürecinden sonra; ‘aldatıldım, yalnız kaldım’ söylemiyle birlikte, devlet diz çökmesin diye verilen bir destek var. Bu destek muhatabı tarafından, alınmış baş tacı edilmiştir. Geçmişte ki yol arkadaşlarını terk etmiş, o dahili ve harici bedhahlardan kendini sıyırmış, Türk milliyetçileri ile beraber ortak paydada anlaşmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye’de bir karşılığı vardır, bu karşılık ise %30’dan aşağı değildir. Siyaset ve beşeri ilişkiler kin ve nefret üzerine kurulmaz, zaten adı milli ittifak olmuştur. Bu Milli İttifak’tan dahili ve harici bedhahlar rahatsız oluyor. Bunları akli selim milletimizin her bir ferdi süzmektedir. Bugün ağızlarında salya akar gibi, MHP’nin genel başkanını, milli ittifaka saldıranları hep beraber görüyoruz. Herkesin bir hesabı var, Allah’ın da bir hesabı var, biz Amentü’ye inanmış dava neferleriyiz. Bizim bu kutlu davamızda, rahmetli başbuğumuzun da dediği gibi, yılmayacağız, yıkılmayacağız, sonunda başaracağız. Bu sistem, Rahmetli Başbuğumuzun başkanlık sistemidir. Sistem için ise, ortamın müsait olmasını bekleyin diyerek, milletimizden geri çevrilmesini istememiştir. Bizim genel başkanımız da o zaman ve zemini beklemiştir, hiç gündem de yokken o getirmiştir. İlk sac ayağı milli devlet, daha sonra güçlü iktidardır. Bu sistemi, ülkücü arkadaşlarımızın nasıl değerlendirmede bulunduğunu bilemiyorum fakat nefis insanı her tarafa çekebilir. Bu bir fıtrat meselesidir, Allah onlara hidayet nasip eylesin. Taş yerinde ağırdır.
“BİZ GÖNÜL VERENLERLE YOLUMUZA DEVAM EDERİZ”
MHP Vakfıkebir İlçe Teşkilatında herhangi bir ayrışma olmadığının altını çizen Topal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bizim teşkilatımızda ayrışma söz konusu değildir. MHP bir gönül hareketidir, biz gönül verenlerle yolumuza devam ederiz. Bu trenden pek çok insan inmiştir, ama pek çok insan da binmeye hazırdır. MHP yönetiminde bulunmanın ne demek olduğunu idrak edemeyecek arkadaşlarımız var. Maalesef biz de bu konularda biraz duygusal davrandık. Bu konularda daha seçici davranacağız. Daha sağlam, daha güzel, daha kaliteli, davaya daha vakıf, teşkilatçılığı iyi bilen insanlarla yola devam edeceğiz.”
“İLÇEMİZ YAŞANABİLİR HALDE DEĞİL”
Vakfıkebir’de sorunlar olduğunu, çözümler için ise vatandaşa da seslenen Topal, “1102 kişiyle birebir görüştüm. 437 kişinin telefonunu aldım, aşırı derecede memnuniyetsizlik var. Vakfıkebir’i yaşanabilir bir ilçe haline getirebilecek insanlarla yol almak lazım. İlçemiz yaşanabilir bir halde değil. Sosyal alanlar, park, çarşı içi trafik ve pazar yeri konusunda, bunlarla ilgili çok mağduriyet var. Biz her şeyiyle artık çok rahat bir toplum haline geldik, rahatlık bize biraz zarar veriyor. O zaman toplum menfaatlerini geride bırakıyoruz. Belediyemizin kasasında parası da var, geçmiş dönemlerde ki belediye başkanımız rahmetli Sabri Bahadır, bir miktar para geldiğini, bu paranın faiziyle birlikte belediyenin kasasına girdiğini belirtmişti. Bu süreçte Sabri amcanın çok büyük katkısı olmuştur. “ dedi.
“BELEDİYECİLİK MHP’NİN İŞİDİR”
MHP İlçe Başkanı Yıldıray Topal cümlelerinde sona doğru gelirken, Türkiye’de belediyeciliğin Milliyetçi Hareket Partisi’nin işi olduğunu belirterek, “Belediyecilik MHP’nin işidir. Isparta, Manisa, Adana, Mersin belediyelerinin çalışmalarına bakınız, hizmetlerine bakın, yatırımlarına bakın. Bir Isparta belediyesi Isparta’da destan yazıyor. Hizmet samimiyet ile alakalıdır, bu koltuğa oturabilirsin o koltuğa şerefi, onuru sen yaptığın hizmetlerle beraber vereceksin. O koltuktan şeref, onur almayacaksın.” Dedi.