Bu haber kez okundu.

JANDARMA İLK YARDIM EĞİTİMİ GÖRDÜ

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinde İlk Yardım Eğitmeni Febiha Kahyaoğlu’nun verdiği ilk yardım eğitimlerinde, kursiyerlere profesyonel sağlık ekipleri gelene kadar uygulanması gereken temel ilk yardım kuralları anlatarak bilinçli, duyarlı ve nitelikli personeller yetiştiriyor.
İlk Yardım Eğitiminde; genel ilk yardım bilgileri, yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda, yaralanmalarda, yanık donma ve sıcak çarpmasında, kırık çıkık ve burkulmalarda, bilinç bozukluklarında, zehirlenmelerde, hayvan ısırmalarında, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında, boğulmalarda ilk yardım ile hasta/yaralı taşıma teknikleri teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.
Pandemi kuralları nedeniyle gruplar halinde verilen eğitimler 18 saatlik teorik ve uygulamalı derslerle tamamlanıyor.
Kurum Müdürü Cemile Kahyaoğlu yatığı açıklamada; yapılan eğitimde, teorik bilgiler maketler üzerinde yapılan pratik eğitimlerle pekiştirildi. Eğitim sonrası yapılan teorik ve pratik değerlendirme neticesinde başarılı olan kursiyerler ilkyardımcı belgesine sahip olacaktır.  Eğitimler, talep edilmesi halinde tüm kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, özel kurumlara da verilmeye devam edecek dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.