Bu haber kez okundu.

Tonya Asliye Ceza Mahkemesi kararını verdi

Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, 7 bin 80 lira adli para cezasına çarptırıldı.  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz aleyhine açtığı hakaret davasında karar verildi.


Anayasa Referandumu sırasında İsmail Saymaz’ın Tonya’da düzenlediği panelin açılışında bir konuşma yapan CHP Tonya İlçe Başkanı Karadeniz’in Trabzon Milletvekili Cora’ya hakaret ettiği gerekçesi ile dava açılmıştı. Cora’nın, Karadeniz hakkında kendisine hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle yaptığı suç duyurusunun ardından açılan davanın ikinci duruşmasında mahkeme kararını açıkladı.

Tonya Asliye Ceza Mahkemesinde dün yapılan duruşmada, Karadeniz’in 7.080,-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi ve hükmün açıklamasını geri bıraktı. Mahkemenin kararında, “Trabzon Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yasa yolu açık olduğuna” yer verildi. Mahkemenin ardından, CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz’in avukatı Hande Burma, hukuk yolunun tamamlanmadığını, bir üst mahkemeye itiraz edeceklerini ifade etti. 

Milletvekili Salih Cora’nın Avukatı Cengiz Han Cora da yaptığı açıklamada: “CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, Tonya ‘da düzenlenen bir panelde müvekkilimiz hakkında sarfettiği sözler mahkemece hukuka aykırı ve siyasi eleştiri kapsamında kalmadığı tespit edilerek sanık Muhammet Karadeniz’in kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılmasına karar verilmiştir. Adaletin tecelli etmiştir. Şüphesiz ki siyasiler açıklama yaparken daha dikkatli olmalıdır ve siyasi eleştiri yaparken hiç kimsenin onur, şeref ve saygınlığını rencide etmemelidir.” dedi. Avukat Cora, ayrıca yaşanan bu olay nedeniyle de tazminat davası açacaklarını da sözlerine ekledi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.