Başta Yomra Belediyesi olmak üzere birçok belediye başkanı Melikşah Mahallesi’nde hizmete sunulan tesiste incelemelerde bulunurken ilk somut adım Ortahisar Belediyesinden geldi.
Ortahisar Belediyesinin Eylül ayı üçüncü oturumu Ahmet Metin Genç'in başkanlığında yapılırken gündeme gelen ilk madde Ortahisar'ın Güneş Enerji Santrali kurulmasıydı.
Başkan Genç, santralin maliyetiyle ilgili Tonya’yı örnek göstererek "Tonya Belediyesinin yaptığı yatırım 6-7 yılda kendimi amorti edecek gibi. Verimli bir yatırım. İlbank’ın bu konuda hibeleri var, düşük kredi ile de destekliyor. Biz de enerji maliyetlerimizi düşündük. Gerek akvaryumu, gerek havuzu, gerekse kendi kurumumuzu, gerekse sokak aydınlatmalarını düşündük. Belediyemizin kurumsal anlamda lehine olan bir proje. Maliyet finansmanı ile ilgili İlbank’tan bir kısım hibe desteği alacağız. Bir kısım da düşük kredi alacağız.” açıklamalarında bulundu.
BAŞKAN METİN GENÇ TONYA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ!
Tonya Belediyesinin ilçede hizmete sunduğu Güneş Enerji Santrali ilçelere de rol model oldu.
14 Eylül 2022 Çarşamba 11:44
Bu haber kez okundu.
