Bu haber kez okundu.

TRABZONSPOR ADANA DEMİRSPOR'A ELENDİ

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur maçında Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon kupayı müzesine götüren Trabzonspor bu sezon kupadaki ilk sınavına çıktı. Medical Park Stadı’nda oynanan müsabakaya kontrollü başlayan Trabzonspor, ilk 45 dakikayı pozisyon bulamadan tamamladı. Kadroda rotasyona giden teknik adam Abdullah Avcı, büyük umutlarla transfer edilen Plaza’ya ilk kez 11’de şans verdi. Genç oyuncu Faruk Can da ilk kez Bordo-Mavili forma giymenin heyecanını yaşadı. Nwakaeme, Ekuban, Afobe gibi yıldızların yer almadığı müsabakada Trabzonspor hücumda yine adeta yokları oynadı.

Müsabakanın ilk 45 dakikası golsüz beraberlikle sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısı ise golle başladı. Konuk takım Adana Demirspor, 47.dakikada Yunus Akgün’ün golü ile 1-0 öne geçti. Bordo-Mavili ekip bu gole 55.dakikada Vitor Hugo ile karşılık verdi ve skor 1-1 oldu. Üstünlük golünü arayan Trabzonspor, kalesinde şok bir gol gördü. 79’da Mehmet Akyüz’ün golüne engel olamayan Trabzonspor 2-1 geri düştü. Bu kez beraberlik golünü arayan Trabzonspor’da yine Hugo sahneye çıktı. 90+3.dakikada Baker’ın kullandığı serbest vuruşta müthiş bir kafa vuruşla kaleci Vedat’ı avlayan Sambacı takımına 2-2’lik beraberliği getirdi.

Bordo-Mavili ekip, 90+7.dakikada Yusuf Sarı’nın düşürülmesiyle penaltı kazandı. Kötü bir penaltı kullanan Baker, kaleci Vedat’ı geçemedi. Fırtına, bu penaltı ile müsabakayı kazanma fırsatını değerlendiremedi. Penaltı atışının ardından hakem müsabakayı bitirdi. Normal süre 2-2 sona erince karşılaşma uzatmaya gitti. Bordo-Mavili ekip, uzatma bölümlerinde Abdulkadir Parmak, Kerem Baykuş, Yusuf Sarı ve Baker ile net pozisyonlara girdi ancak bunları değerlendiremedi. 120+1.dakikada ise Trabzonspor kalesinde çok tehlikeli bir atak yaşadı. Mehmet Akyüz net pozisyonda topu dışarı attı. Uzatma bölümü de 2-2 sona eren karşılaşmada penaltı atışlarına gidildi. Penaltılarda Abdulkadir Parmak ve Hugo kaleciye takılırken Trabzonspor, müsabakayı 6-5 kaybederek kupaya veda etti.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.