Bu haber kez okundu.

HESAP GÖRÜLDÜ

1973’te sahaya çıkmayarak Trabzonspor’u şampiyonluktan eden Gençlerbirliği, Süper Lig’e veda etti
Trabzonspor, sezonun son haftasında Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Müsabakaya çok etkili başlayan Bordo-Mavili ekip ilk dakikalarda çok net pozisyonlar yakaladı. 15.dakikada Nwakaeme’nin şutu savunmaya da çarparak direkten kornere gitti. 17.dakikada Ayite’nin ceza saha dışından çektiği şutu köşeden çıkaran Uğurcan mutlak golü önledi. 18.dakikada Yusuf Sarı’nın ceza sahasının dışından kaleyi yokladı, top üst direkten oyun alanına döndü. 20.dakikada Nwakaeme çalımlarla ceza sahasına girdi, sağ çaprazdan sert vurdu, kaleci Nordfeldt parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Kullanılan köşe atışında yaşanan karambolde Edgar’ın şutunda kaleci Nordfeldt yine gole izin vermedi. Müsabakanın 45.dakikasında ceza sahasına giren Ekuban, topu adeta iğne deliğinden geçirerek filelerle buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk 45 dakika Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Müsabakanın ikinci yarısına Gençlerbirliği etkili başladı. 52.dakikada Polomat’ın çaprazdan vuruşunda Uğurcan’ın müdahalesi sonrası ile meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü. Topu alan Ayite çalımlarla ceza alanına girip şutunu çekti ve skoru 1-1’e getirdi. Bordo-Mavili ekip üstünlük golü için yine baskı yaptı. 66.dakikada Abdülkadir Ömür’ün şutunda kaleci Nordfeldt gole izin vermedi.

68.dakikada Trabzonspor gole yine çok yaklaştı, Ekuban’ın şutunda yine kaleci mutlak golü önledi. 70.dakikada Gençlerbirliği savunmasını 5’e 1 yakalayan Trabzonspor, Nwakaeme ile golü buldu ancak öncesinde ofsayt kararı çıktı. 72.dakikada Ekuban’ın şutunda savunmaya çarpan top direğin yanından kornere gitti. 73.dakikada Baker’ın ortasında Ekuban ve Nwakaeme boş pozisyonda gol vuruşunu yapamadı. 75’de Stancu’nun şutunda top üst direkten auta gitti. 78’de Bakasetas’ın şutunda yine Nordfeldt golü önledi. 85.dakikada ilginç bir an yaşandı. Gençlerbirliği savunma oyuncusundan gelen topu Ekuban kontrol etti, bu oyuncunun pasında Nwakaeme golü attı. Ancak VAR’da pozisyonu izleyen Numanoğlu, Nwakaeme’nin faul yaptığı gerekçesi ile golü iptal etti. Oyuna sonradan giren Afobe 87.dakikada attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi.

 

Anahtar Kelimeler:
HESAP GÖRÜLDÜ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.